Fernhout Glazenwassers en Schoonmaakbedrijf krijgt vaak vragen over het nieuwe werken op hoogtes. Sommige mensen moeten hier nog steeds aan wennen! Logisch, want je vraagt je toch af waarom mijn ramen niet droog worden gewist en werkt dit systeem wel? Ik heb het over het tuckerpole systeem, of ook wel genoemd telescopische glasbewassing.

Waarom worden mijn ramen na het lappen niet gewist?

Het tuckerpole systeem is een modern alternatief voor het wassen met de hand. Met dit systeem wordt er gewerkt met een lange steel met uitschuifbare stokken die een hoogte van wel 13,5 meter kunnen bereiken. Aan deze steel zit een slang verbonden die aangesloten zit op een tank met water. Dit is geen gewoon water, maar dit noemen we osmose water, oftewel gedemineraliseerd water. Gedemineraliseerd water bevat geen mineralen en kalk, welke wel in het kraanwater voorkomen.

Aan veilig werken op hoogte worden tegenwoordig hoge eisen gesteld. Je kunt je wel voorstellen dat het niet prettig is om op een ladder naar twee hoog te klimmen terwijl de ondergrond schuin loopt, zacht of glad is. Daarom is het tuckerpole systeem een mooi alternatief, het is veilig voor de glazenwasser en de ramen worden keurig schoon. Het voordeel van dit water is dat de ramen zonder te wissen helder en streeploos optrekken!
Nog een belangrijk voordeel van dit systeem is dat het ook andere materialen kan reinigen. Denk hierbij aan trespa, kunststof en zonnepanelen. Wel moet jeĀ  er rekening mee houden dat bij hele vieze ramen, die bijvoorbeeld al jaren niet gelapt zijn, na de eerste wasbeurt er nog geen optimaal resultaat bestaat. Dit komt, omdat er dan nog vuil uit de kozijnen zal lekken na het wassen. Ik ben sowieso een voorstander om de ramen maandelijks, of minimaal om de maand te wassen. Dit verlengt de levensduur van zowel de ramen als de kozijnen langdurig. Na de tweede wasbeurt zullen de ramen meestal wel het optimale resultaat kunnen bereiken.

De voordelen van de tuckerpole op een rij:

  • Milieu vriendelijk
  • Veilig voor glazenwasser
  • Goed voor de kozijnen
  • Inzetbaar voor het reinigen van diverse materialen
  • Minder belasting van het fysiek van glazenwasser
  • Ramen die niet bereikbaar zijn met ladder kunnen nu wel gedaan worden
  • Geen hoogwerker nodig

Uw glasbewassing laten verzorgen door Fernhout glazenwassers en schoonmaakbedrijf?

Neem direct contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Offerte aanvraag

Onze klanten