image

Ruim een jaar geleden, ik weet het nog goed. In de lastige crises periode werd ik ook getroffen. Ik mocht op het kantoor van mijn toenmalige werkgever komen en kreeg ik te horen, dat er om economische redenen bezuinigd moest worden en dat er iemand zijn baan niet zou behouden. Gezien een aantal regels die aan zo’n ontslag vast zitten was ik de gelukkige die het ontslag mocht ontvangen.

Ja, de gelukkige zeg ik bewust, want waar ik mijn vastigheid onder me voeten zag verdwijnen werd er een nieuwe, spannende en toch ook wel zware uitdaging geboren. Ik nam de keuze geen tijd voor teleurstelling te nemen, maar om zo snel mogelijk plaats te maken voor vechtlust en vertrouwen in mezelf.

Ik had natuurlijk al kennis van het vak, maar begon meer te lezen, op te zoeken, te luisteren en vragen naar mensen met ervaring om meer te ontdekken.
Nu was het tijd om dan ook naar de KvK te stappen en me in te schrijven als zelfstandige. Pats Boem en daar bestond ineens Glazenwassers en schoonmaak bedrijf Fernhout.
Ineens ondernemer! Met daarbij het besef dat er meer bij komt kijken dan alleen 8 uur per dag je functie uit voeren en naar huis, want ondernemen ben je 24 per dag..

In ieder geval mag ik met trots zeggen dat het bedrijf het 1 jarig bestaan mag vieren op 6 oktober ’15. Heel hard moeten werken om in de economische toch wel lastige tijd toch het bedrijf van de grond te krijgen en dit heeft mij nog meer motivatie gegeven om op deze manier door te gaan. Om mij nog verder te ontwikkelen en om mijn klanten nog meer tevreden te kunnen krijgen.

Dan zijn er uiteraard toch mensen om je heen die je niet voorbij kan lopen die zeker een aandeel hebben in het bestaan of ontwikkeling van het bedrijf. Zoals bijvoorbeeld mijn vrouw Chantee die alle boekhouding voor mij doet. Zo hebben we ook Johan van Ter Borgh Coaching die mij met goede adviezen en een positieve vibe dit avontuur in stuurde!

Tot slot het belangrijkste van alles, want zonder klanten met vertrouwen in mijn bedrijf had ik nergens geweest, dus onder andere de langst bestaande klanten bijvoorbeeld Grandcafe Seventies Eighties, Pizzaria O sole mio en voetbal vereniging FC Almere Bijzonder bedankt voor jullie vertrouwen in mij en ik hoop op nog vele jaren samenwerking!